POKAL DRŽAVNOSTI ALENU MIHELIČU, EKIPNA ZMAGA PA VURMATU

 

27.6.2023, dr.Marjan TOŠ

Na strelišču Strelskega društva (SD) Osek pri Sv. Trojici v Slovenskih goricah je bilo v počastitev letošnjega dneva državnosti dvodnevno prestižno strelsko tekmovaje v streljanju na glinaste golobe v posamični in ekipni konkureci.

Med ekipami je sicer tesno slavila Lovska družina (LD) Vurmat iz Sv. Duha na Ostrem Vrhu pred domačini iz SD Osek in LD Videm. V lovskem stavu za pokal dneva državnosti je prepričljivo zmagal obetavni strelec Alen Mihelič iz SD Osek pred Damjanom Vnukom iz LD Pečarovci in Nejcem Kajžarjem iz SD Osek.  

V športnem stavu je prav tako slavil domačin Alen Mihelič pred Jožetom Kaučičem iz SD Kaliber in Denisom Celecem prav tako SD Kaliber iz Goričkega.

Pomerili so se tudi veterani, med katerimi je bil najboljši Anton Korošak iz LD Negova pred  prvim favoritom tekmovanja Bojanom Lešnikom iz LD Duplek in Milanom Baumanom iz LD Sv. Jurij v Slovenskih goricah.

Kot nam je povedal predsednik SD Osek in vodja tekmovanja Vlado Šteinfelser, so letos prvič organizirali tudi tekmovanje v streljanju race na prelet. Zmagal je Nejc Kajžer iz SD Osek pred  društvenim tovarišem Alenom Miheličem iz SD Osek in Dominikom Slekovcem iz LD Dobrava v Slovenskih goricah.

 

sd osek

Strelci so v Oseku pokazali dobro formo in kondicijo/Foto: Marjan Toš